Om os

Skræmmefuglen fra birdaway.dk er opfundet og udviklet af Ruben Ipsen (f. 1977), som gennem tusindvis af forsøg har forbedret kvaliteten og funktionen.

Drejefunktionen er en patenteret løsning, som sikrer, at skræmmefuglen følger vinden som en vejrhane, hvilket mindsker belastningen og minimerer risikoen for, at skræmmefuglen vinkles om teleskopstangen.

Birdaway.dk’s skræmmefugl er syet og samlet i Danmark, og så mange som muligt af de ca. 100 enkeltdele kommer fra danske virksomheder. Det er et dogme for birdaway.dk at sikre højkvalitetsmaterialer samt bevare danske arbejdspladser.

Birdaway.dk er en social ansvarlig virksomhed, som tager ansvar for at hjælpe udsatte ind på arbejdsmarkedet.

Ruben Ipsen, der egentlig er uddannet solist i klassisk guitar, er ikke interesseret i at lave markedets billigste produkt. Han gør en dyd ud af at lave et produkt, som fungerer og har en god holdbarhed samtidig med, at han får produceret de ca. 100 enkeltdele hos forskellige danske fabrikker. Fordi kvalitet, funktionalitet og ordentlige forhold hele vejen igennem er vigtige for Ruben Ipsen.

”Jeg må indrømme, at det er al umagen værd, når tidligere kunder vender tilbage til mig og siger: Nu har vi prøvet de billigere alternativer. De holder ikke så godt som dine, og de virker ikke lige så godt, så vi vil gerne købe nogle flere af dine skræmmefugle,” siger Ruben Ipsen.

Idéen til skræmmefuglen fik Ruben Ipsen for flere år siden, da han selv havde problemer med fugle. I en fransk vinmark så han et fugleskræmsel, hvis idé han arbejdede videre på, og bl.a. fik patenteret sin drejefunktion. I år 2012 solgte han sine første skræmmefugle.

Det er med hånd, hoved og hjerte på rette sted, når Ruben Ipsen fortsat udvikler og forbedrer sine skræmmefugle. For en kunstnersjæl som hans kan altid finde noget, der kan blive lidt bedre. Selvom han givetvis kunne få produceret sine skræmmefugle billigere i udlandet, så er det vigtigt for Ruben Ipsen at vide, at han er med til at bevare danske arbejdspladser og at enkeltdelene bliver fremstillet på en sikker måde med ordentlige lønforhold osv.

Fra birdaway.dk’s adresse i Vækstpark for Socialøkonomi i Aarhus-forstaden Viby J bliver de sidste dele af produktionen af skræmmefuglene foretaget. Derefter pakker og sender Ruben Ipsen og hans ansatte skræmmefuglene og sender dem ud til virksomheder med fugleproblemer.

Er der rigtig travlt, så hjælper Ruben Ipsen også de professionelle syersker ved selv at sætte sig til symaskinen – som blot er en af de færdigheder, han kom til at mestre, da han med vedholdenhed og sans for detaljer satte sig for at lave den bedste skæmmefugl.

Kontakt:

Ruben Ipsen, ejer og direktør i one2trees, som birdaway.dk hører under.

Tlf. 50 80 60 40

Mail: info@birdaway.dk

CVR-nummer: 36948213